Eggyé válni az ÉNnel

Ebben az objektív világban, milliók közül ha egy próbálja megszerezni a tartós boldogságot, és próbál eggyé válni az ÉNnel, a többi az objektív világ dolgait hajszolja, és örökre nyomorban és szolgaságban marad.

Amint megismered az ÉNt, minden objektív boldogságot ez az ÉN tartalmaz, így hát nem kell tenned semmi, és nem kell menned sehová. A benned lévő ÉN megismerése érdekében szeresd önmagadat, és légy önnön ÉNedben. A Bhakti (vagy aki szereti Istent) megint csak kettősség.

Az én vagyok ideája, vagy tudatossága a Kozmikus Elmében merült fel, és csak egy megjelenés, de az Igazságban, vagy Valóságban egyáltalán nincs idea – minden kozmológia, az öt elem stb. elvetendő. Ezek fogalmak csupán, minden hamis identifikációt el kell távolítani.

(Feljegyzések Srí Niszargadatta Maharádzs beszélgetéseiből)

Tartalom ajánlása

egy-én

Ha azt kérdezed „Ki vagyok én?” azt felelem, hogy a legjobb amit tehetsz, ha ezt a kérdést önmagadban önMAGunknak teszed fel. Kitartó, elmélyült figyelemként rájöhetsz arra, hogy a válasz ott van MAGodban, a mindenek alapját képező Csendben. ÖnMAGadat önMAGadban önMAGunkként felismerve, véget ér minden keresésed. A Csend az ÖrökkéVALÓ LÉTezése.