Szavak önmagamhoz a Tükörben

Az utolsó napon rohadtul nem fog számítani, hogy a házad előtt nyírtad-e a füvet, hogy mit gondolt rólad a szomszédod, hogy mekkora házad volt, és mennyibe került az új autód.

Az utolsó napon rohadtul nem fog számítani, hogy mekkora összeg van a bankbetéteden, hogy mások fejére taposva meddig másztál a ranglétrán, hogy hány ember rajongott érted, vagy irigyelt, hogy miben és mennyire voltál sikeres.

Az utolsó napon rohadtul nem fog számítani, hogy kinek vagy kije, hogy mennyit vettél el az élettől és másoktól, hogy mivel dicsekedhetsz, és hány diplomád van a szekrényben.

AZON a napon – hiszed vagy sem – mindnyájan megállunk majd AZ IGAZSÁG színe előtt, a lelkiismeret valódi, tiszta tükrébe tekintve. Az utolsó pillanatban csak EGY fog számítani: milyen múlhatatlan kincset gyűjtöttél a szívedben. A vesék és a szívek vizsgálója Isten, a lelked kincseit vizsgálja majd meg.

Az utolsó napon csak egy dolog számít majd: ha megmérettetsz, elégnek találtatsz-e eme kincsekkel, igaz VALÓnkban, a SZER RENDjében. Az utolsó napon már egyetlen hazugság, egyetlen trükk, csel, semmilyen önámítás, mágia, hókuszpókusz, vajákosság sem segíthet majd, amivel sikeres voltál az életben. AZON a napon senki sem kérdi majd, mire vitted az életben, talán már kérdés sem lesz, mert önmagad vizsgálod majd meg az IGAZSÁG tökéletes tükrébe tekintve: gyűjtöttem-e kincset, mit a moly nem emészt, a rozsda nem rág meg, és rabló el nem rabolhat tőlem?

Az utolsó napon nem az fog számítani, hogy mit szereztem, hanem az hogy mit szerettem, a mulandó világ hamisságát, a széles utat, mely a pokolba vezet, vagy az Örökké-VALÓ igazság szűk ösvényét, mely az örök életre visz és Isten országába emel. Emlékezz ember, ami porból vétetett a porba tér meg, de te nem a test vagy, hanem az örökkévaló lélek, akinek tudnia és éreznie kell, hogy a múlhatatlan kincsed, a te Istentől kapott lelked, és szíved, A KI VAGY, Isten EGYetlenségében.

Mivel akarsz belépni a mennyegzőre? Magadat és másokat áltathatod, becsaphatod, megtévesztheted hamis gondolatokkal, vágyakkal és érzésekkel, de az Istenből származó lelket, aki valójában vagy, az utolsó órádban már nem. Mikor majd lehull a test leple, mi marad majd a léleknek? Mibe kapaszkodsz majd, mikor e föld kincseit már nem ölelheted magadhoz a testeddel?

Ezért kérlek MOST gondolkozz el, állj meg egy pillanatra, és érezz. Ne a félelem, ne a szorongás, ne a haláltól való borzongás és iszonyat legyen az, ami az utolsó órádban a kezdet fogja, hanem Isten, aki majd mosolyogva tekint a te igaz kincseidre, amit elébe viszel majd a te szívedben. Nem a te érdemed lesz, de a te választásod, a te döntésed, hogy miként élted le az életed. Mert minden érdem az Övé, minden VALÓ kincs Őbelőle származik, és Őbenne él örök Életet.

Válaszd hát ITT és MOST az Utat, mely az Igazság szívbéli ismeretében az örök Életre vezet. A valódi SZERt választani soha sem kényszer, hanem a tökéltesség, a szépség, a boldogság vonzása ez, ami maga Isten. A mi VALÓ LÉNY-EGünk, A KI VAN, aki vagyok az Istennel EGY, örökkéVALÓ létezésben, A SZER Istenben örök RENDjében. Az EGYetlen JÓt választani nem kényszer, hanem lehetőség, mely EGYedül megtarthat bennünket, a mi igaz valónkat: a lelkünket.

Powered by RedCircle