Az Igazság soha sem volt, és sohasem lesz nép-SZERű. Mert az Istentől származó igazság mindig az, ami az én saját romlott, korrupt, elbukott emberi természetemre mutat rá, ám azt megvilágítva, azzal szembesítve, nekem tükröt tartva képes, és csak és kizárólag Ő képes: megváltani engem a saját hamisságaim bábeltornyának önpusztító illúziójától.

A VALÓ Igazság: Isten. Megismerni Istent annyit tesz, mint az örökkéVALÓ igazságot választani a hamisság gazsága helyet, mint megismerni a VALÓ, Istenben romlatlannak megálmodott, Ővele EGYlényegű Ő-MAGunk, ama délibáb helyett, amelyet addig saját valóságomként egyedül igaznak, üdvösnek és valódinak hittem.

A megváltás csak Isten által lehetséges, mert a hamisságot szétoszlatni csak a tündöklő, ragyogó, isteni Világosság Fénye képes, aki Jézus Krisztusként ismert minden őszinte igazságkeresőnek, s kinek örökkön élő JELEN-VALÓja, Szent Lelke és Szelleme, most és mindörökkön-örökké itt van velünk, hogy senki el ne vesszen, aki hittel emeli tekintetét: az Ő teljes tökéletességére.