Emóciók

A VALÓságtól és az ÉN VALÓtól való eltávolodás mindig emóciókat eredményez. Az emóciók a májá és a lílá része. A kérdés az, uralhatja-e a máját és a lílát pusztán a tiszta ráció, mikor a legnagyobb irracionalitás az, hogy ÉN mint én, önMAGamtól MÁSnak képzelem magam?

The following two tabs change content below.
FJT
Az oldalon található gondolatok mellőznek mindennemű konvencionalitást, ezért bárki olvassa őket, kérem tartsa szem előtt, hogy kinek nem inge ne vegye magára, kinek nem dolga ne járjon utána és fordítva. Írójuk nem tagja semmilyen földi szerveződésnek, vallásnak vagy spirituális irányzatnak, sem a materialista-tudományos sem a vallásos-spirituális világképet nem vallja magáénak, közléseit nem bennük értelmezi. Igyekszik ama nézőpont megjelenítésére, mely érzékeli mindkét világképet, ám valósága nem reked meg egyikben sem, hanem - azt magában foglalva de mégis meghaladva - egy teljesebb valóságkép közvetítését kísérli meg. Bármilyen esetleges áthallás, egybecsengés, más létező gondolati építményekkel nem szándékos, pusztán egy adott logikai fonál, intuitív valóságkép megjelenítésének eredménye.
FJT

Latest posts by FJT (see all)

11 hozzászólás a(z) “Emóciók” bejegyzéshez

 1. Szerintem az illúziónak van olyan bugyra , amiben a ráció uralkodik.És ezzel szerintem semmi baj nincs.
  Viszont a rész nem uralkodhat az egész felett , de az egész sem a rész felett.Uralkodás is csak egy bizonyos bugyorban van.
  Az pedig , hogy mi irracionalitás és mi nem , nézőpont kérdése.A látott feltételezi a látót.
  Az , hogy az én , mint egy identitás , másnak képzelem magam mint aki az énvalóm , ez lehet irracionalitás és lehet természetes is.
  De lehet mind a kettő egyszerre , én igazábó ennek vagyok a híve.
  Nem gondolom hogy , egy zárt rendszerben ragadt létezőtől , aki megtagad minden azon túlit , jobb egy olyan tudat , aki megtagadja a zárt rendszert.
  Az én szememben a kettő ugyanaz , amíg az egyik harcol mindennel és mindenkivel aki az általa ismert zártságból valami újat mutat , addig a másik az anyagot , az emberi testet , a földi jókat és a zárt rendszer áldásait , magát a zárt rendszert akadálynak , ellenségnek vagy valamiféle negatívumnak tudja be.
  Míg az egyik általában egy arrogáns értelmiségi , aki a zárt rendszer beidomított kis majma , addig a másik egy nagyképű , minden jobban tudó ezoterikus fasz.

 2. A józanná ivás állapotában olyan emóciók keletkeznek, hogy a tudatom magával a tudattal válik eggyé, a ráció azonosul az irracionalitással én pedig a borral, ami általam lett az ami.

 3. A szőlő olyan változásokon ment keresztül mint az emberiség , miért ne tudnék azonosulni vele. megtámadta a filoxéra a lisztharmat a peronoszpóra a moly az atka és a kabóca ki tehet róla Te vagy Én?

 4. Én tehetek róla.Alászállt az énvaló az identitás börtönébe , ahol ezzel hatalmat adott egyéb intelligenciáknak hogy az őrei legyenek.
  A csatornát amin alászállt elvágták a vallással , társadalomba terelték a szabályaikkal.Minden anyagi vírus és betegség leképződés , a mentális vírus leképződése , ami pedig a vallás.
  A vallás egy zseniális mentális fegyver , a legpusztítóbbak közül , a legalattomosabbak közül mert láthatatlanul pusztít és kíméletlen , észlelhetetlen kínokkal.
  Ez a vírus pedig , ahogy a tudatot elvágta az embertől , szabályokkal helyettesítette , ami pedig energia hiányt okoz.Ennek leképződése pedig az életenergia hiánya , ami kivetül minden élőre.
  A szőlőre is.
  Ahol nincs élet , ott megjelenik a pusztulás.Ez a pusztulás a szőlő betegségei.
  Én okoztam tehát a peronoszpórát és atkákat , azáltal hogy a teljes felejtésbe ittam magam egykor.De a mámor már illanó félben van és a szavaiddal élve a józanra ivászat történik.
  De ez a nedű olyan bor , amit még valamikor az eredetünkben csináltunk.Ezt a borocskát szürcsölgetve kijózanodik a mámoros tudat és elkezd rohadtul tisztán látni.És elég furcsa azt látni , mikor mámoros , alkoholos lila ködben élnek emberek , akár közeli hozzátartozók is , akik a szemed előtt szenvedik az életet.
  A kijózanodás el kell hogy űzze a hiányt és a szőlő betegségeit is.
  Nem az számít már ki tehet a betegségekről , hanem hogy mit tehet az egészségért.

  • Öööö…
   Nem tudom mennyi ebből a szarkazmus, a lényeg látásért mégis összefoglalnám…
   Akik nem tartoznak az Ön által hitt világképhez, azok kis majmocskák, vagy ezoterikus faszok, mert másként érzékelik az Ön által hitt világképet, mint Ön, ami pedig Ön szerint mutat valami “újat” (pedig a bevezetésben még milyen elfogadó…).
   Az “új” pedig annyit tesz, hogy hervadó virágként (Az Ön stílusával élve: hervadó pöcsként) Ön álmában elszenvedi Önmagát. Amire ugyan ráhatása nem sok van (mondhatni moly fingnyi se…), de mégis reméli, hogy hamarosan felébred/kijózanodik és újból ÖnMAGa lesz… (pl.: felköti MAGát, vagy gyáván várja a világ „végét”, mint megváltást, esetleg Öntudatlanul Öntudatára issza MAG(j)át meg ilyenek…, és ettől csiribú-csiribá véget ér az álom. (Ja, nem, de ez most mind1…)) Vagy Ön mégsem ön, vagy mi van? Ki beszél most?
   Nem is értem, hogy eddig miért nem tudtam így megfogni az Önvaló lényegét…

   Szép Napot!

  • Nagyon jól látod a lényeget én a szőlőmben azt akartam megvalósítani amit nagyüzemileg nem lehet.
   Nem is a pénzért csinálom ,nincs vegyszer csak odafigyelés és rengeteg idő. Hozzám bejárnak a vadak szőlőt enni és nem sajnálom tőlük de az a nedű amivel megajándékoz az az istenek itala a tiszta spiritusz a józanító. Sajnálom azokat akik ezt félreértik és valamilyen addiktológiát vélnek benne felfedezni.

   • Szép leírás!
    A végén a felesleges addiktológia, hát az kiváltképp kellett…! Ezért külön KÖSZÖNET! (olyan erőltetten intellektuell…)
    (Valósitsd meg ÖnMAGod…Faszom! (DE, Így ??? b@zd+….!!!))

    Szép Napot!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.