Hazugság – Igazság – Szeretet

A hazugság mindig tartalmaz igazságot oly módon elfedve, hogy a figyelmünk fókuszát róla elterelje. A legegyszerűbb és leghatékonyabb módja az igazság elrejtésének az, ha szemünk elé állítják olyan helyre, ahová véletlenül sem tekintünk, mert az a legközönségesebb, legkézenfekvőbb és legegyszerűbb felismerés lenne.

A legtöbb ember – kondicionáltságából kifolyólag – hajlamos azt képzelni igaznak, ami körül súlyos, szövevényes, tekintélyes gondolatok leledzenek, és hajlamos elsiklani azon egyszerű tény felett, hogy az Igazság valódi, mindenen áthatoló természete és szentsége: önmaga végtelen EGY-SZERűsége.

Igazság nem található a gonoszságban, csak és egyedül a Szeretetben. A Szeretet igazsága az Igazság szeretete.

– a MÁSik TE

*********

napkelte

The following two tabs change content below.
FJT
Az oldalon található gondolatok mellőznek mindennemű konvencionalitást, ezért bárki olvassa őket, kérem tartsa szem előtt, hogy kinek nem inge ne vegye magára, kinek nem dolga ne járjon utána és fordítva. Írójuk nem tagja semmilyen földi szerveződésnek, vallásnak vagy spirituális irányzatnak, sem a materialista-tudományos sem a vallásos-spirituális világképet nem vallja magáénak, közléseit nem bennük értelmezi. Igyekszik ama nézőpont megjelenítésére, mely érzékeli mindkét világképet, ám valósága nem reked meg egyikben sem, hanem - azt magában foglalva de mégis meghaladva - egy teljesebb valóságkép közvetítését kísérli meg. Bármilyen esetleges áthallás, egybecsengés, más létező gondolati építményekkel nem szándékos, pusztán egy adott logikai fonál, intuitív valóságkép megjelenítésének eredménye.
FJT

Latest posts by FJT (see all)

4 hozzászólás a(z) “Hazugság – Igazság – Szeretet” bejegyzéshez

  1. Valahányszor többről van szó, mint amit a Mester – “boldogok a lélekben egyszerűek”, vagy hogy “a szelídek öröklik a földet” esetleg “mit ér az ember, ha a világot megszerzi magának, de lelkében kárt szenved” stb. – szükségesnek talált elmondani, mindig jókat vigyorgok a szószátyár igyekezeten (többezer regisztertonnányi szívhez szóló spirituális irodalomról van szó:-), amely e világ ura* meztelenségét igyekszik elfedni…

    *Tetsziktudni, aki a részletekben lakozik:-)

    • Lényeglátásod most is penge 🙂 A Mester életből fakadó bölcsességét le lehet fedni a hömpölygő spirituális katyvasszal – a kereszténység is az Ő hatástalanítására jött létre és tevékenykedett igen nagy sikerrel, ennek helyét veszi most át az ezotéria, az ufóhit stb. – de az Igazság minden korban átsüt, és első sorban nem a szavakon, hanem az Élet embert nemesítő egyszerűségében.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.