Együttérzés

A bennünk lakozó valódi Lényeg túl van a szavakon, a szimbólumokon, és a képeken, bármin amit az elménk megragadhat, megismerhet. Amikor képesek vagyunk megnyitni a szívünket egymásnak, amikor összekapcsolódunk a lélek szintjén az együttérzésben, akkor közös valóságunk új rétege tárul fel előttünk.

Mikor nem csak egymás örömében, boldogságában hanem egymás szenvedésében, fájdalmában is képessé válunk az együttérzésre, akkor érinthet meg bennünket a változás fontosságának a felismerése. Akkor rádöbbenünk arra, hogy egymás boldogságának ugyanúgy mint egymás szenvedésének közös a forrása. Azért keményítjük meg a szívünket, mert – tudatosan vagy tudattalanul – érezzük, hogy az egymás fájdalmával történő egyesülés valódi, belső megélésből fakadó változásra késztetne bennünket. Az öröm mindenek feletti magunkhoz ölelése a szenvedéstől való ösztönös félelmet erősíti meg. A félelmünk, hogy meglátjuk az egyetlen valódi útját lelkünk megtisztulásának és nemesdésének a szenvedésben.

A világunk megváltoztatásának drámai módszere az együttérzés, melyben teljesen átadhatjuk magunkat a minden valóság örök lényegét képező legteljesebb létezőnek.

a MÁSik TE

********

_MG_0475

A képért és a gondolatok megszületéséért köszönet: www.vfred.com

The following two tabs change content below.
FJT
Az oldalon található gondolatok mellőznek mindennemű konvencionalitást, ezért bárki olvassa őket, kérem tartsa szem előtt, hogy kinek nem inge ne vegye magára, kinek nem dolga ne járjon utána és fordítva. Írójuk nem tagja semmilyen földi szerveződésnek, vallásnak vagy spirituális irányzatnak, sem a materialista-tudományos sem a vallásos-spirituális világképet nem vallja magáénak, közléseit nem bennük értelmezi. Igyekszik ama nézőpont megjelenítésére, mely érzékeli mindkét világképet, ám valósága nem reked meg egyikben sem, hanem - azt magában foglalva de mégis meghaladva - egy teljesebb valóságkép közvetítését kísérli meg. Bármilyen esetleges áthallás, egybecsengés, más létező gondolati építményekkel nem szándékos, pusztán egy adott logikai fonál, intuitív valóságkép megjelenítésének eredménye.
FJT

Latest posts by FJT (see all)

Egy hozzászólás a(z) “Együttérzés” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.