Civilizáció

Falakra építünk újabb falakat, majd elnevezzük fejlődésnek, s az Élőt kizárjuk belőle a közepén ülve. Talán soha nem volt még ilyen korszak, melyben az unalom és a Halál a legcsillogóbb és legharsogóbb díszcsomagolást kapta, hogy elhiggyük, ez a megváltás útja, mely minden gondunktól megszabadít.

Menekülés ez az élet valóságának fájdalmától és gyönyörétől, melyben a lét valós megértése születhet. Menekülés ez az egyetlen valóságtól, melyben az ember teremtő valósággá nemesülhet.

*********

Brueghel-bábel-tornya

The following two tabs change content below.
FJT
Az oldalon található gondolatok mellőznek mindennemű konvencionalitást, ezért bárki olvassa őket, kérem tartsa szem előtt, hogy kinek nem inge ne vegye magára, kinek nem dolga ne járjon utána és fordítva. Írójuk nem tagja semmilyen földi szerveződésnek, vallásnak vagy spirituális irányzatnak, sem a materialista-tudományos sem a vallásos-spirituális világképet nem vallja magáénak, közléseit nem bennük értelmezi. Igyekszik ama nézőpont megjelenítésére, mely érzékeli mindkét világképet, ám valósága nem reked meg egyikben sem, hanem - azt magában foglalva de mégis meghaladva - egy teljesebb valóságkép közvetítését kísérli meg. Bármilyen esetleges áthallás, egybecsengés, más létező gondolati építményekkel nem szándékos, pusztán egy adott logikai fonál, intuitív valóságkép megjelenítésének eredménye.
FJT

Latest posts by FJT (see all)