Cukormáz, kedvesség és politika

Egy újabb gondolati triumvirátus.

Őszinteség:

A hazugság a társadalom karamellizált cukormáza. Diabéteszes verziója a szocio-aszpartám. Mostanában nem vagyok túlzottan édesszájú.

Kedvesség:

Őszinte vagyok. Valaki azt mondta, hogy nem ért engem, egyre kevésbé vagyok kedves az emberekkel. Elgondolkoztatott. Miért gondolják az emberek a hazugságot kedvességnek? A politikusok sokszor mosolyognak, ők biztosan kedves emberek.

Politika:

A fekete az fehér
a fehér fekete.
Az igen az nem
a nem igen.
Talán nemigen,
az igazság hazugsága
a hazugság igazsága
mindig,
sohasem.

The following two tabs change content below.
FJT
Az oldalon található gondolatok mellőznek mindennemű konvencionalitást, ezért bárki olvassa őket, kérem tartsa szem előtt, hogy kinek nem inge ne vegye magára, kinek nem dolga ne járjon utána és fordítva. Írójuk nem tagja semmilyen földi szerveződésnek, vallásnak vagy spirituális irányzatnak, sem a materialista-tudományos sem a vallásos-spirituális világképet nem vallja magáénak, közléseit nem bennük értelmezi. Igyekszik ama nézőpont megjelenítésére, mely érzékeli mindkét világképet, ám valósága nem reked meg egyikben sem, hanem - azt magában foglalva de mégis meghaladva - egy teljesebb valóságkép közvetítését kísérli meg. Bármilyen esetleges áthallás, egybecsengés, más létező gondolati építményekkel nem szándékos, pusztán egy adott logikai fonál, intuitív valóságkép megjelenítésének eredménye.
FJT

Latest posts by FJT (see all)